Actief in de Ardennen

Algemeen

Op avontuur in de Ardennen is machtig om te doen. Buitenactiviteiten zijn er volop te vinden. Een aantal dingen zijn te gevaarlijk om zomaar eventjes te doen en daar is begeleiding bij nodig. Wandel-, fiets- en crosspaden zijn er in overvloed. De Ardennen hebben heel wat te bieden. Van watersport tot aan speleologie, het is maar net wat iemand wenst te gaan doen. De bossen en vele stroompjes en rivieren bieden uitdaging genoeg om jezelf goed moe te maken. Natuurlijk staat veiligheid voorop, maar wanneer men in een kajak stapt moet men rekening houden met een nat pak. Reservekleding meenemen is nooit verkeerd.

Volop activiteiten en beweging

De bekendste activiteit is het kajakken in de Ardennen. Dit kan vanaf verschillende opstappunten worden gedaan. Men heeft te maken met de waterstanden, soms moet men de kajak een klein stukje tillen en soms is het te gevaarlijk in verband met het hoge water en mag er niet worden gevaren. Over het algemeen kan men altijd terecht voor deze activiteit. Spa Adventure biedt meer activiteiten aan zoals quad of mountainbike rijden. Ook zijn er de Mud-E-Step Scooters waarmee heerlijk over de zand en modderpaden mee kan worden gereden.

In, op of over het water

Bij het water is het heerlijk vertoeven en er zijn daar een aantal leuke activiteiten georganiseerd. Diverse parcours zijn af te leggen waar touwbruggen over het water zijn bevestigd. Het is niet alleen inspannend, maar het kan ook hilarische momenten opleveren. Ook zijn er touwbruggen door de bomen gespannen. Het is mogelijk om naar boomhutten te klimmen en naar beneden te abseilen. Door op Kamperen Ardennen te klikken is in één oogopslag het aanbod van activiteiten duidelijk. Naast de uitdagingen met de touwbruggen, die ook ‘s nachts kunnen worden gedaan kan men ook de grotten in.

Onder de grond in de Ardennen

De grotten in de Ardennen hebben altijd grote aantrekkingskracht gehad op ontdekkers. Onder de grond is het altijd een wondere wereld. Met Spa Adventure is het mogelijk om onder begeleiding af te dalen in de grotten en een paar mooie trajecten te ontdekken. Voor uitdagende buitenactiviteiten zijn de Ardennen de plek. Of het nu om gezins-, familie- of teamuitjes gaat, in de Ardennen valt er uitdaging genoeg te vinden.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl