De Ardennen is een ideaal gebied voor een kampeervakantie vol activiteiten

Algemeen

Nederlanders zijn doorgaans dol op kamperen en in de zomermaanden trekken we er dan ook massaal op uit met de caravan, vouwwagen of tent om ergens op een camping in de zon te genieten van een welverdiende vakantie. Voor sommige mensen is een vakantie met lekker niks doen de
ideale vakantie, terwijl anderen juist op zoek zijn naar activiteiten en dingen om te doen.

Voor deze laatste groep hoef je naar een bestemming niet lang te zoeken, want op slechts enkele uren rijafstand van Nederland vind je de Belgische Ardennen, een prachtig bergachtig gebied met schitterende natuur en volop mogelijkheden voor tal van buiten activiteiten die perfect passen bij een Ardennen actieve vakantie.

Tal van watersporten en zwemmogelijkheden vanaf de camping

Kamperen in de Ardennen is voor velen zeer aantrekkelijk en het gebied is dan ook behoorlijk populair voor hen die van outdoor activiteiten en buitensporten houden. Het gebied is behoorlijk groot van formaat en er is relatief weinig bebouwing, waardoor je de populariteit van het gebied nooit voelt alsof het druk is en je echt het buitenleven kan ervaren zoals dit bedoeld is.

De meanderende rivieren die door de dalen tussen de bergen lopen, bieden volop mogelijkheden voor kanotochten en survival opties. Ook voor sportvissen kun je in de Ardennen goed terecht. Sommige campings zijn prachtig gelegen aan de oevers van een van de rivieren die door het gebied
lopen, wat de mogelijkheid biedt om na een actieve dag heerlijk verkoeling te zoeken in het water.

Ook voor extreme sporten ben je in de Ardennen op de juiste plek

De Ardennen is niet alleen een populair gebied vanwege de activiteiten op het water in de rivier, maar meer nog vanwege tal van mogelijkheden met betrekking tot fiets- en wandelvakantie Ardennen tochten. Je vindt hier diverse tours en paden die je kan volgen om te wandelen of te fietsen voor verschillende niveaus.

Ook voor mensen die meer van extreme sporten houden en een beetje adrenaline niet schuwen, kun je hier terecht voor diverse mountainbike tochten, maar ook voor onder andere abseilen en bergbeklimmingen. Qua kampeer accommodaties zit je hier helemaal goed en vind je prachtige
campings die passen bij het gebied en die beschikken over alle basisvoorzieningen die je nodig hebt voor een actieve kampeervakantie.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl