Ha Giang Loop in Noord-Vietnam

Algemeen

Menig stoere motorrijder droomt van de Ha Giang Loop in Noord-Vietnam. Hij wordt beschouwd als een van de mooiste motortochten ter wereld, de Ha Giang Loop. Een must voor elke bergliefhebber die tevens van motorrijden houdt. Hoewel er geen reden is de uitzichten vanaf de Ha Giang-lus te bekritiseren is er veel debat over de veiligheid van deze Vietnamese motorlus.

De Northern Ha Gang Loop, begint in Ha Giang en leidt naar Quan Ba ​​en Yen Minh richting Dong Van Karst Plateau Geopark. Van daaruit kan een extra kleine lus worden gemaakt om de Lung Cu Flag-toren aan de grens met China te bezoeken. Als we de lus voortzetten, gaan we door de beroemde Ma Pi Leng Pass, de meest verbluffende bergpas van het land. Op een hoogte van ongeveer 1500 meter hebben lokale etnische mensen, voornamelijk Zao, Hmong, Tay en LoLo, het gebouwd. Vanaf de pas voert de lus ons via Meo Vac en Lung Phin terug naar Ha Gang. Dit gebied is gewoonweg verbluffend mooi.

Het gebied is de meest noordelijke provincie van Vietnam en grenst aan China. De hoofdstad ligt langs de rivier de Lô. Ha Giang is nog steeds minder bereisd en enigszins onbekend voor het grote publiek, maar het is zeker een van de mooiste plekken in Vietnam. Een verborgen juweeltje dat het bezoeken waard is!

De provincie heeft de meest spectaculaire landschappen, die zijn bezaaid met beboste kalksteentoppen en ruige granieten bergen. In dit gebied wonen voornamelijk etnische mensen, zoals Zao, Hmong, Tay en LoLo. Voor veel reizigers het meest spectaculaire deel van hun Vietnam-reis, dus ga met ons mee op een van onze speciaal ontworpen reizen per motor of auto.

De prachtige plek bezoek of meer informatie? Bekijk de website van Localvietnam.nl. De plek voor informatie over Vietnam.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl