Mijn stage op Bonaire

Algemeen

Ik ben het afgelopen half jaar wezen studeren op Bonaire. Ik heb hier 6 maanden lang gewerkt bij een beach bar omdat ik de opleiding hotelmanagement volg. Het werk was zwaar en erg saai maar het leven op het eiland is geweldig. Ik heb zoveel gezien en heb zo ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen.

Reis en verblijf

Toen ik te horen kreeg dat ik naar Bonaire mocht was ik door het dolle heen. Dit was mijn droom en die ging uitkomen. Ik kon niet wachten en ben direct op zoek gegaan naar huisvesting en het uitzoeken van vluchten. Via abc travel had ik ontzettend snel veel goede accommodaties gevonden. Echter zijn zij vooral voor vakantie abc eilanden en ik was opzoek naar een accommodatie voor een half jaar. Na gebeld te hebben zijn ze alsnog voor mij opzoek gegaan en hadden ze binnen 3 dagen een geschikte accommodatie voor de komende 6 maand.

Het werk

Het werk op het eiland was niet erg leuk en was best behoorlijk zwaar. Het is daar natuurlijk elke dag ontzettend warm op het strand en ik stond alleen achter de bar. Met de vele toeristen was het dan ook flink aanpoten om iedereen te kunnen bedienen. Het leuke was dan wel weer dat er ook vaak bn’ers op het strand lagen die ik mocht bedienen.

De mensen op het eiland

Het hele eiland zit vol met Nederlandse studenten die op Bonaire stage komen lopen of een minor volgen. Hierdoor is het behoorlijk druk met uitgaan en is het eiland super Nederlands. Het is een leuke plek om nieuwe mensen te leren kennen. Met je generatiegenoten kom je in dezelfde weken aan en kan je echt een band op bouwen. Je wordt een hechte vriendengroep en doet van alles samen. Mijn tijd op Bonaire was echt geweldig en ik zou het echt nooit gemist willen hebben.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl