Waarom moet je echt een auto huren op Curaceo?

Algemeen

Een klein zonovergoten eiland gelegen in de Caribbean, waar de mensen altijd blij zijn en jij met een drankje in de hand op het strand vertoeft, dat is Curaçao. Bon Bini (welkom) is het eerste wat je hoort en ziet als je van de luchthaven afkomt. Je kan een auto huren voor de gehele periode of een paar dagen om het eiland rond te touren. De eerste optie is direct vanaf de vluchthaven en de andere optie is de auto naar je hotel/Airbnb of appartement laten brengen.

Een auto huren op Curacao bij een lokale partij zoals AutoHurenopCuracao.nl is echt een aanrader. De lokale bevolking vervoert zichzelf namelijk eigenlijk ook alleen met de auto. Er wordt haast niet gefietst of gewandeld, want de temperaturen lopen hoog op en de straten zijn er niet op ingericht, er zijn haast geen fietspaden of wandelpaden. Er is wel openbaar vervoer, maar je weet niet wanneer het OV besluit langs jouw bus stop te komen. Het kan wel, maar wachten op vakantie, wie wil dat nou?

Wanneer je dus bent aangekomen in je verblijf is het makkelijk om even gauw de auto te pakken voor een kleine boodschap, overdag naar een mooi strand te rijden of s avonds in een van de bruisende uitgaanswijken uit eten te gaan. Een auto brengt je snel, makkelijk en veilig van A naar B. Daarnaast bepaal jij geheel zelf wanneer je waar naar toe gaat.

Als je bij het verblijf moet blijven zal je of in Jan Thiel, Mambo, Punda, Otrobanda of misschien op Westpunt zitten. Dat betekent dat je ook in dat stukje van Curaçao zal blijven en dat is zonde. Er is namelijk heel veel te zien, je kan de wilde flamingo’s bekijken bij Willibrordus. Ben je actief? Dan kan je de Christoffelberg beklimmen of wil je graag zwemmen met schildpadden? Dan rij je naar Banda Bou. Er is voor ieder wat wils.

Overigens hoef je, je geen zorgen te maken dat mocht je bijvoorbeeld; de pontjesbrug gaan bekijken in Punda, dat je parkeerkosten moet betalen. Op Curaçao kan je vrijwel overal gratis parkeren. Hoe makkelijk is dat? Ook is het pakken van een taxi juist wat lastiger dan op andere delen van de wereld. De taxi service is niet zo ontwikkelt doordat iedereen zelf een auto heeft en dus de noodzaak voor een taxi een stuk minder is. Het wordt toeristen dan ook zeker aangeraden om een auto voor in ieder geval 1 of meerdere dagen te huren.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl