3 keer besparen op een huurauto

Algemeen

Veel mensen denken nog altijd dat auto huren een duur project is. Dit is allang niet meer het geval. Vooral mensen die enkel sporadisch een auto nodig hebben zijn vaak goedkoper uit door huren. Daarnaast zijn er steeds meer bedrijven die verschillende platformen aanbieden voor het huren en delen van auto’s. Zo is een auto huren voor iedereen toegankelijk geworden. Een weekendje Amsterdam kan je zo gemakkelijk comfortabel maken met Auto huren Amsterdam. Je hebt dan de vrijheid om tripjes buiten de stad te maken. In deze blog kan je tips vinden om geld te besparen met het huren van een auto.

Tip 1: Keuze voor het verhuurbedrijf

Je zoektocht naar een goedkope huurauto zal waarcshijnlijk beginnen met het zoeken naar een geschikt verhuurbedrijf. Dit betekent een bedrijf waar je goed verzekerd op weg kan zonder te veel te betalen. De kosten van verhuur lopen nogal uiteen tussen de bedrijven. Deze hangen vaak ook samen met de hoeveelheid borg en andere voorwaarde die bij de verhuur komen kijken. Helaas zijn er ook een aantal minder betrouwbare aanbieders in de autoverhuur branche. Voorkom malafide praktijken door vooraf online te zoeken naar ervaringen van andere huurders. Vaak kom je er dan snel genoeg achter of je te maken hebt met een eerlijke verhuurder.

Tip 2: Boek op tijd

Bij veel autobedrijven krijg je korting wanneer je ruim van te voren reserveert. Bij Auto huren Rotterdam zijn vaak veel mensen die een auto willen huren, en als je niet vooraf boekt heb je kans dat er geen auto meer beschikbaar is die aan jouw wensen voldoet. Op tijd boeken geeft ook als voordeel dat je voldoende tijd hebt om bedrijven te vergelijken en voorwaarden voor verhuur goed door te lezen. Boeken op het laatste moment kan zorgen voor onverhoopt extra kosten.

Tip 3: Duur van de verhuur

Veel verhuurbedrijven rekenen een start- en dagtarief. Dit dagtarief wordt vaak berekend in periodes van 24 uur. Als gevolg hiervan kan het dus zijn dat jij voor een uurtje extra huren een dag extra moet betalen. Veel verhuurbedrijven hebben rekentools, probeer hiermee te spelen met de ophaal- en inlevertijden om zo de beste deal uit je autohuur te halen. Als je voor een langere periode van een week of langer een auto wil huren krijg je vaak juist weer korting. Soms is het verschil tussen vijf en zeven dagen verhuur klein in kosten.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl