Bijzondere vakanties in Nederland

Algemeen

Op vakantie in Nederland saai? Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn als je op een bijzondere manier vakantie viert. Ons land kent veelzijdige landschappen en afwisselende natuur. Wist je dat er in de natuur veel unieke accommodaties te vinden zijn waar je op een bijzondere manier je vakantie kunt doorbrengen? In de natuur kom je tot rust en kun je ontspannen. Tijd dus om deze bijzondere accommodaties eens onder de loep te nemen. 

Natuurhuisjes 

Als je van rust houdt dan is een locatie op een afgelegen plek echt iets voor jou. Wil je eens logeren in de natuur? Ga dan op zoek naar een natuurhuisje. Een natuurhuisje is een duurzame verblijfsplek om je vakantie door te brengen. Het is een perfect startpunt als je de glooiende heuvels van Limburg wil ontdekken of het uitgestrekte landbouwgebied van Groningen met zijn weidse uitzicht. Natuurhuisjes vind je in allerlei soorten en maten, maar één ding hebben ze gemeen. Je komt er helemaal tot rust. Wil je een duurzame vakantie vieren? Dan is een natuurhuisje echt iets voor jou!

Kamperen bij de boer

Een leuke plek om je vakantie door te brengen is op een boerderijcamping. Hou je van dieren? Ga dan kamperen op een boerderij met melkkoeien. Hier kun je meekijken hoe de koeien gemolken worden, kun je helpen met voeren of helpen met de kudde terug naar stal brengen. Vaak zijn er ook andere dieren zoals kippen, geiten of pony’s. Boerencampings vind je door heel Nederland. Kamperen bij de boer is een echte aanrader met kinderen. Er is altijd wat te doen en het is ook nog eens leerzaam.

Slapen in een boomhut

Wil je eens op een hele unieke plek overnachten? Op een aantal plekken in Nederland kun je overnachten in een boomwoning. Vanuit een boomhut heb je een hele andere kijk op de wereld. Je geniet van de mooiste vergezichten in een groene omgeving. Je bevindt je midden in de natuur waar je heerlijk tot rust kunt komen. 

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl