De perfecte vakantie foto maken

Algemeen

Vakantiefoto’s hebben alles te maken met sfeer. Hier zijn tips om de mooie herinneringen vast te leggen die deze gezellige en feestelijke tijd van het jaar weerspiegelen.

Juiste techniek

Bedenk voordat je op vakantie gaat goed wat voor uitrusting je mee moet nemen. Gek genoeg is een reflexcamera niet altijd de beste keuze. Het is waar, professionele camera’s van het hoogste niveau garanderen de hoogste kwaliteit en geven je volledige controle over je foto’s. Denk echter aan het gewicht dat je moet dragen. Het ergste wat je kunt doen is alle fotoapparatuur inpakken en dan… nooit meer gebruiken.

Het alternatief voor een vrij grote spiegelreflexcamera kan een kleine spiegelloze camera of een compactcamera zijn. De moderne camera’s zijn niet alleen licht van gewicht, maar voldoen dankzij hun verwisselbare lenzen en geavanceerde oplossingen ook aan de eisen van de meest veeleisende fotografen.

Juiste accessoires

Een goede camera is niet genoeg. Vergeet niet een paar accessoires mee te nemen waarmee je volop kunt genieten van het vakantiefotografie avontuur. Controleer voordat je vertrekt of je de oplader en de extra batterij in je camera hebt gestopt. Stel je voor dat je batterij leeg raakt net voordat je een foto maakt van een adembenemende zonsondergang boven een klif aan zee. Dat wil niemand toch?

Kom je meestal terug van vakantie met duizenden foto’s? Zorg ervoor dat uw geheugenkaart ze allemaal opslaat. Als je al zeker weet dat één gigabyte niet genoeg is, koop er dan één extra. Better safe than sorry, het kan u een paar schoten besparen.

Juiste plek om je foto’s en filmpjes te delen

Natuurlijk wil je ook je foto’s en filmpjes de wereld in slingeren. Gebruik voor je foto’s bijvoorbeeld Flickr, 500px of Google photos. Een manier om filmpjes te delen is Tiktok. Snel een grote groep mensen bereiken doe je door eenvoudig wat goedkope TikTok likes te kopen. Zo heb je direct leuke reacties en interactie!

Community Verified icon
Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl