auto

Met deze occasions kun je gerust op vakantie

Algemeen

Wie in het bezit is van een occasion of overweegt er een te kopen, vraagt zich vast wel eens af of deze ook wel geschikt is voor vakantie. Feit blijft dat occasions over het algemeen vaker onderhoud nodig hebben dan een nieuwe auto, gezien deze al een aantal jaartjes mee is gegaan. Of de occasion van je dromen ook geschikt is voor vakantie hangt natuurlijk van veel factoren af, zoals de reisbestemming, de staat van de auto en het merk. Zo staan Volvo occasions bekend om de veilige manier van rijden, fijn als je met kinderen op stap gaat voor een langere periode. Benieuwd naar geschikte occasions voor je vakantie? Lees dan verder!

BMW

Occasions van BMW zijn niet de goedkoopste, maar hebben wel een ander voordeel. BMW beschikt namelijk over de auto met de grootste achterbak in vergelijking met de concurrenten. Voor vakantie dus erg geschikt als je veel wil meenemen. Een occasion kopen is daarbij een stuk goedkoper dan een nieuwe BMW. Daarnaast zijn de auto’s vrij betrouwbaar, dus de kans op reparaties kleiner. Maar, vooral fijn dus voor wie op vakantie wil met veel spullen en genoeg ruimte wil voor alle koffers.

Volkswagen

Wat maakt een Volkswagen nou een fijne vakantie auto? Het feit dat zij cabrio’s hebben waarmee jij op vakantie tijdens het rijden lekker in de buitenlucht bent. De wind door je haren terwijl je langs de zee rijdt, wie wil dat nou niet? Volkswagens staan bovenaan het lijstje met meest verkochte occasions in 2020. Naast de cabrio’s van Volkswagen, worden ook de Polo en Golf veel gekocht en gebruikt voor vakantie. Ze zijn compact maar comfortabel. 

Opel

Tot slot is de Opel een goede budget auto voor wie van plan is met een occasion op vakantie te gaan. Ideaal voor gezinnen doordat de auto erg flexibel is en lekker rijdt. Daarnaast is er een groot aanbod te vinden van Opels die tweedehands verkocht worden, zowel via particulieren als bij bedrijven. En doordat de aanschafprijs wat lager ligt bij dit merk, hou je meer geld over voor leuke uitstapjes tijdens je autovakantie. 

Toch pech tijdens je vakantie? Rij dan, zeker in het buitenland, niet bij de eerste beste garage naar binnen om een reparatie uit te laten voeren. Helaas gebeurt het wel eens dat je dan de volle mep betaald. Goed onderzoek doen voor je in het buitenland je auto laat maken dus! 

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl