Waarom een VPN op vakantie gebruiken?

Algemeen

Gaat u deze zomer op vakantie? Dit is waarom u altijd met een VPN moet reizen.

Als u aan een VPN denkt, denkt u waarschijnlijk aan de dingen waarvoor u het thuis of op het werk gebruikt, namelijk het versleutelen van uw gegevens en het verkrijgen van een anoniem IP-adres. Maar neem een ​​VPN mee op vakantie en u zult snel ontdekken waarom het bijna net zo belangrijk is als onthouden om uw paspoort in te pakken. In de eenvoudigste bewoordingen is een VPN een snelle en gemakkelijke manier om internetprivacy tot stand te brengen. U kunt dit het beste zien als een veilige, gecodeerde “tunnel” tussen het apparaat dat u gebruikt en de rest van internet. Voer uw verbinding uit via een VPN en uw online activiteit wordt automatisch gecodeerd en geheim gehouden voor alle derde partijen. VPN-servers geven u ook een nieuw en anoniem IP-adres in een land naar keuze. Voor wat het waard is, kunnen VPN leden kiezen uit VPN-servers op honderden locaties over de hele wereld – die u overigens vanaf elke vakantiebestemming kunt openen.

Waarom u VPN Nederland nodig heeft op vakantie

Dus hoe is dit allemaal van toepassing op uw zomervakantie? Dit zijn de belangrijkste manieren waarop VPN Nederland een belangrijk onderdeel is van uw reizen.

U kunt openbare Wi-Fi gebruiken zonder uzelf in gevaar te brengen.

Waar u ook reist, u zult ongetwijfeld openbare wifi tegenkomen (in de luchthaven lounge, in coffeeshops, op treinstations, enz.). Maar als u deze netwerken gebruikt, maakt u waarschijnlijk onbedoeld verbinding met een aantal onsmakelijke karakters. Het enige dat nodig is, zijn een paar eenvoudige tools waarmee slechteriken uw niet-versleutelde gegevens kunnen scannen en vastleggen – bijv. e-mails, wachtwoorden, creditcardnummers, vluchtplannen enzovoort. Gebruik een VPN om online tracking te voorkomen, uw online identiteit te verbergen en al deze informatie geheim te houden.

U kunt uzelf beschermen op de Wi-Fi van het hotel.

Verblijft u in een hotel? Gebruik hun draadloze netwerk zonder de juiste bescherming en u zendt in feite uw online activiteiten uit naar alle anderen die verbinding hebben, net als op openbare draadloze hotspots. Bescherm uzelf met de beste VPN om wifi-beveiliging te bereiken en te voorkomen dat de buren zien wat u van plan bent.

Een VPN voorkomt dat overheden uw online activiteiten in de gaten houden.

Van veel landen is bekend dat ze regeringen hebben die uw internetactiviteiten controleren of grote delen van internet censureren. Helaas zijn deze landen toevallig ook enkele van de beste vakantiebestemmingen op aarde. Als u op een van deze plaatsen op vakantie bent, raden we u uiteraard af om internet zonder VPN te gebruiken. U wordt waarschijnlijk gecontroleerd door de autoriteiten en u krijgt zelfs geen toegang tot sites die de overheid blokkeert, wat het grootste deel van internet kan zijn. Als u uw webactiviteit versleutelt met een VPN, kunnen die regeringen gelukkig niet zien wat u online doet. Het resultaat is dat ze niet kunnen censureren of volgen wat je doet.

Aan de slag met beste VPN

Een VPN is een snelle en gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat alles wat u online doet volledig privé en vrij van beperkingen is. Dit maakt het verkrijgen van een account een essentieel onderdeel van uw zomervakantieplanning. En aangezien een VPN geen kostbare kofferruimte inneemt, is het een goed idee.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl