Wat is legoland en waarom is het zo leuk?

Algemeen

De Legoland-themaparken zijn een netwerk van familiepretparken waarin de attracties zijn opgebouwd rond het wereldberoemde bouwspeelgoed. De Britse pretpark onderneming Merlin Entertainments, die samen met The Lego Group ook aandeelhouder is in Kirkbi A/S, controleert en exploiteert deze parken in plaats van The Lego Group, die er geen volledige eigendom van heeft. Wist je dat je ook naar Legoland met korting kunt? Maar lees eerst dit artikel om alles te weten te komen over dit bijzondere park!

Een korte geschiedenis van Legoland

Het eerste Legoland-park dat werd geopend was in Billund, Denemarken, rond 1968, opgevolgd door Legoland Windsor Resort in Windsor, Engeland, rond 1996. In 2021 werd een Legoland Water Park opgericht in Gardaland in Castelnuovo del Garda, Italië, naast enkele andere Legoland themaparken in Duitsland, Japan, Zuid-Korea, Maleisië, de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai), de Verenigde Staten (Californië, Florida, en New York), en China. Verschillende landen, waaronder België, Beijing, Shanghai, Sichuan en Shenzhen, zijn momenteel bezig met de bouw van nieuwe parken.

Wat is er te vinden in Legoland?

De themaparken van Legoland zijn gericht op gezinnen met jongere kinderen (minstens 15 jaar en jonger). Hoewel de attracties veel achtbanen bevatten, zijn ze niet zo talrijk of zo intens als die in andere parken, en er wordt meer nadruk gelegd op attracties die geschikt zijn voor jonge kinderen. De Legoland parken zijn verdeeld in verschillende zones die consistent zijn in het hele netwerk. Zo is er in elk van de zes parken een Lego Miniland, een modelstadje met op schaal nagebouwde beroemde plaatsen en landschappen uit de hele wereld, opgebouwd uit miljoenen echte Legoblokjes. Educatie en leren zijn belangrijke onderdelen van Legoland. Enkele voorbeelden zijn:

  • Deelnemers kunnen dammen bouwen van legoblokjes om laminaire en turbulente vloeistofbewegingen in de waterstroomkanalen te onderzoeken.
  • Interactieve muziekinstrumenten zijn onder meer melodische fonteinen, de Aquatune-hydrofoon en onderwater-pijporgels als een massief Legoblokje.
  • Een 45 minuten durende Lego Mindstorms sessie gericht op plezier hebben terwijl je leert.
  • Duplo tuinen (voor jongere kinderen).
  • Driving zone (met inbegrip van attracties zoals Driving School, Boating School, Ballooning School, Flying School, en Fire Academy).
  • Wild Woods
  • Koninkrijk van de ridder

Geniet ook van je vakantie in Slagharen

Nederlandse attractieparken zijn geweldig. Zo kun je regelmatig profiteren van korting voor Slagharen en daar een heerlijke dag beleven. De ruim 30 attracties zijn er geschikt voor verschillende leeftijden en bieden boordevol plezier. Maar een tripje naar het buitenland en Legoland bezoeken heeft ook zo zijn charme. Elke attractie in de parken heeft bijvoorbeeld een Lego-thema, en vele zijn zo ontworpen dat het lijkt alsof ze met Legoblokjes zijn gebouwd. Zo is de Dragon Coaster een populaire attractie in alle zes parken omdat hij geïnspireerd is op de Lego Knights’ Kingdom-serie. Een andere populaire attractie is de Driving School, waar kinderen op een beperkt wegennet kleine elektrische voertuigen die lijken op Lego-voertuigen kunnen besturen en besturen, terwijl ze een fictief rijbewijs verdienen.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl