Top 10 redenen om naar Azië te reizen

Top 10 redenen om naar Azië te reizen

Azië


De thuisbasis van enkele van ’s werelds oudste culturen, fascinerende architectuur, prachtige natuurlijke landschappen, heerlijk eten en vriendelijke lokale bevolking; kleurrijk Azië voldoet aan alle eisen voor een topvakantiebestemming.

Van de snelle en bruisende steden zoals Bangkok en Tokio tot de sensationele stranden van Koh Phi Phi of Halong Bay, avontuur is overal waar je naar toe gaat tijdens een Azië-tour. Elke regio is anders; met een keuken, cultuur en geschiedenis die allemaal net zo boeiend zijn als de volgende. Bekijk onze reistips voor een onvergetelijke vakantie in Azië en doe inspiratie op voor een fantastisch avontuur!

Top 10 redenen om naar Azië te reizen

1. Het is gastvrij

Of je nou voor het eerst reist of een doorgewinterde backpacker bent dat maakt voor het reizen naar Azië niet uit. Het is gemakkelijk om je weg te vinden in Azië en met behulpzame mensen om je heen vindt je vaak prachtige plekke waar je eerst niet eens naar op zoek was. vriendelijke gezichten overal en zelfs als je verdwaalt, zul je iets vinden waar je niet naar op zoek was.

2. Je leert

Reizen is niet alleen een reis, het maakt deel uit van een leerervaring. Door jezelf uit je comfortzone te halen en honderden nieuwe mensen uit verschillende hoeken van de wereld te ontmoeten, zal (hoe cliché het ook klinkt) je horizon verbreden. Of je nu op zoek bent naar levenservaring op je cv of kansen om een ​​verschil te maken, leren door middel van cultuur is een geweldige plek om te beginnen.

3. Het eten in Azië is ongelooflijk

Als je een fijnproever bent, moet je hier zijn. Azië is rijk aan veel dingen, maar de geuren en smaken van de Aziatische keuken zullen voor altijd bij je blijven (goed en slecht). Zorg ervoor dat je een authentieke ervaring krijgt van de vele straatverkopers.

4. De diversiteit in seizoenen

Azië is zo groot dat je in één reis vele seizoenen kunt ontdekken. Je zou een nieuwjaar kunnen doorbrengen met blootsvoets wandelen op de prachtige stranden in het zuiden van Thailand, om een ​​paar dagen later de sneeuw in Japan te verscheuren. Met luchtvaartmaatschappijen zoals AirAsia die het erg toegankelijk maken om rond te hoppen, zijn de mogelijkheden eindeloos.

5. Het is toegankelijk

Azië is zonder twijfel een van de meest toegankelijke plekken op aarde om doorheen te reizen. Thailand en de rest van Zuidoost-Azië zijn grotendeels geschikt voor beginners en met reiswinkels op elke hoek vindt u de informatie die je nodig hebt om gemakkelijk rond te reizen zonder een deuk in je portemonnee.

6. Je ontmoet nieuwe mensen

Azië is een continent vol mysterie en diversiteit en is een centrum geworden voor ontdekkingsreizigers en expats die op zoek zijn naar iets anders. Deze gemeenschappelijke basis maakt het zo gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Stel jezelf voor en stap uit je sociale comfortzone!

7. De cultuur is rijk

De rijkdom aan cultuur en diversiteit van mensen is natuurlijk iets waar Azië om bekend staat. Azië maakt niet alleen 60% van de wereldbevolking uit, het is ook de geboorteplaats van veel religies, zoals; Christendom, boeddhisme, hindoeïsme en islam. Het is intrigerend om de fundamenten van welke religie dan ook te ontdekken, en in combinatie met verschillende tradities en gebruiken van de afzonderlijke landen, daar ligt de magie.

8. Schoonheid in de natuur

Omdat onze levens verweven zijn in technologie, sociale media en werk, is Azië de perfecte plek om tot rust te komen. Voer een gesprek en dompel jezelf onder in de natuurlijke remedie van een goede oude natuur. Enkele van de meest pittoreske en ontspannende plekken zijn te vinden in Azië. Of je nu de top van Mount Fuji wilt bereiken, lekker wilt relaxen op de stranden van Thailand of de trein naar Tibet wilt nemen, de kracht van de natuur vind je hier.

9. De belofte van avontuur

Het is gemakkelijk om zonder plan of idee naar Azië te gaan en er toch zeker van te zijn dat je bij aankomst een avontuur tegemoet gaat. Zodra je een bus naar de volgende stad boekt, ontmoet je mensen met wie je een klik hebt en ga je samen op reis naar de Filippijnen.

Azië is enorm en de reisscène (op sommige plaatsen) is levendig met een verscheidenheid aan nomaden die graag ervaringen willen opdoen. Waar je ook heen gaat tijdens je reis, je ziet gegarandeerd iets dat je verrast.

10. Vriendschap

Er is iets met Azië, of het nu de diversiteit is tussen onze eigen landen en culturen of het feit dat we ver van huis zijn, maar iets doorbreekt onze barrières volledig en stelt ons in staat echt onszelf te zijn. Wil je nog meer reizen? Bekijk de handleiding wereldreis maken!

Het opent ons voor elektrische verbindingen met anderen die op hun beurt vrienden voor het leven worden. Of je elkaar nu eens in de 5 jaar ziet of beste vrienden wordt, de gemaakte herinneringen en de ervaringen creëren sterke banden die nooit breken. Uiteindelijk worden reisvrienden een reisfamilie.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl