Roadtrip door Europa

Roadtrip door Europa

Algemeen Europa

Wanneer mensen denken aan een roadtrip dan gaat de eerste gedachte vaak naar andere continenten. Roadtrips door Oceanië en Noord-Amerika zijn vooral zeer in trek. Mensen vergeten dat Europa juist een continent is dat veel verschillende bezienswaardigheden te bieden heeft. Zo heb je bijvoorbeeld de mooie meren van Scandinavië, de gebergten in Oostenrijk en Zwitserland, maar ook de warme gebieden rond de middellandse zee. Voldoende variatie voor een geslaagde roadtrip. Wij geven je een aantal voorbeelden van mooie locaties die je kan bezoeken.

1. Cultuur

Ben je een liefhebber van de culturen van andere landen? De landen Frankrijk en Tsjechië zitten bomvol met cultuur bezichtigingen. Frankrijk is het perfecte land voor de bourgondische levensgenieter. Het land staat bekend om zijn lekkere kazen, worsten, broodjes en lekkere wijnen. Daarnaast zijn er enorm veel bezienswaardigheden denk bijvoorbeeld aan; de Eiffeltoren, Notre Dame, Arc de Triomphe en het Louvre. Tsjechië beschikt over de eeuwenoude stad Praag. De stad puilt uit van de historie en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld eens de Praagse burcht, de Karelsbrug of het oude stadsplein.

Eiffeltoren

2. Scandinavië

Een roadtrip door Scandinavië is een aanrader. In het gebied is voldoende variatie voor een veelzijdige vakantie. Denk bijvoorbeeld aan de Noorse fjorden, de mooie rustige meren van Zweden. Scandinavië staat bekend als een ruig en grimmig natuurgebied. In de landen zijn daarom veel natuurgebieden in hun waarde gebleven. In Zweden en Noorwegen geldt de regel dat iedereen vrij mag wildkamperen in de natuurgebieden. Een tip voor de echte avonturiers onder ons! Als je tussen 21 september en 21 maart in het gebied rondtrekt heb je ook nog eens kans om het Noorderlicht te zien.

Noorse fjorden

3. Middellandse zee

Ben je opzoek naar zon, zee en strand? Dan is een roadtrip langs de middellandse zee wellicht iets voor jou. Europa kent veel landen die hieraan gelegen zijn, tropisch warme temperaturen gegarandeerd! Landen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Griekenland, Kroatië, Italië, Frankrijk en Spanje.

Zandstrand

4. De Alpen

Iets waarover Europa ook beschikt zijn prachtige berggebieden. Deze gebieden zijn zeer in trek bij wintersporters in de winterperiode. Ook in de overige perioden zijn de bergen prachtig om te zien. Je kan met eigen vervoer bijna overal naar toe rijden. Berggebieden zijn perfect voor de wandelaars onder ons en is zeker een aanrader als je van rust houdt. Voor het bezoeken van deze gebieden is het wel aan te raden dat je auto in een uitstekende staat verkeert, want de wegen kunnen behoorlijk steil zijn.

Gebieden in de Alpen
Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl