Tips voor een autovakantie met slecht weer

Europa

De laatste tijd is het aantal mensen dat met de auto op vakantie gaat toegenomen. Er worden zowel meer vakanties met de auto gemaakt in het binnenland, als in het buitenland. Misschien sta je zelfs al op het punt om een auto te kopen bij een auto dealer. Speciaal voor een avontuurlijke auto vakantie. Er zijn vele vormen van vakanties met de auto. Zo kun je de auto enkel als vervoersmiddel gebruiken om op een bestemming te komen of misschien heb je wel een omgebouwd busje en slaap je ook in de auto. Alles is natuurlijk mogelijk. Een vakantie met de auto geeft in ieder geval veel vrijheid. Je hebt erg veel in de hand wanneer je met de auto op vakantie gaat. Het enige dat je niet in de hand hebt, is het weer. Daarom geven wij hier wat tips voor een autovakantie met slecht weer en kou.

Een carkit voor slecht weer

Slecht weer zou je nooit tegen moeten houden om op vakantie te gaan met de auto. Zorg allereerst dat je veilig op weg gaat. Slecht weer kan gaan over harde regen, sneeuw, kou en allerlei omstandigheden die rijden onveiliger maken. Wees hier op voorbereid door een carkit in de auto te plaatsen met alles wat van pas kan komen tijdens onvoorziene situaties. Hopelijk zul je het niet nodig hebben, maar het is toch belangrijk om altijd in de auto te hebben liggen. Dit betreft bijvoorbeeld een EHBO-kist, maar ook auto gerelateerde dingen zoals een gevarendriehoek, pionnen, startkabels en krabbers. Zorg daarnaast dat je overlevingsvoorwerpen bij je hebt. Bijvoorbeeld een zakmes, zaklamp met baterijen, dekentjes, repen, schep, regenkleding, water en basis gereedschap.  

Laat de auto controleren

Een aanzienlijk deel van de narigheid die kan voorkomen op een auto vakantie, wordt veroorzaakt door het falen van de auto. Denk bijvoorbeeld aan zachte of lekker banden, kapotte ruitenwissers, versleten auto onderdelen of ruitenvloeistof die op is. Gelukkig zijn dit allemaal problemen die makkelijk te voorkomen zijn. Zorg dat de auto waarmee je op vakantie gaat, goed onderhouden is. Ga bijvoorbeeld voor je op vakantie gaat nog langs de garage en laat een standaard check uitvoeren. Bedenk maar dat je liever achter problemen en gebreken komt op het moment dat je nog in Nederland bent, dan wanneer je in het buitenland bent. 

Bereid je voor op de verwachte weersomstandigheden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt in veel situaties, maar ook zeker wanneer je op vakantie gaat. Kijk vooral goed vooruit naar de weersomstandigheden en bereid je daar dan goed op voor. Is er vaak harde regenval in het gebied waar je naar toe gaat? Dan kun je zorgen dat je goed weet hoe je in dat soort weer moet rijden en wat je het beste kan doen. Ga je richting de sneeuw? Zorg dan dat je winterbanden op de auto hebt en bijvoorbeeld sneeuwkettingen. Zo kun je problemen voorkomen. Een geschikte auto kopen is ook belangrijk. Een auto met weinig kracht, zal misschien moeite hebben om bepaalde stormen te weerstaan of het moeilijk krijgen in de bergen. Bereid je dus goed voor, voor je vertrekt.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl