Op vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

Europa

Als je aan vakantie denkt, denken de meesten van ons aan exotische oorden, of dat nu ergens lekker luieren op een tropisch strand is of een nieuwe stad of cultuur ontdekken. Maar heb je er ooit aan gedacht om het wat dichter bij huis te zoeken? We hebben vaak verborgen wonderen onder onze neus verstopt. Laten we eens kijken naar de voordelen van reizen in je eigen land!

Makkelijk te bereiken:

Een van de grootste voordelen die een vakantie in eigen land met zich meebrengt is de eenvoud van het reizen. De infrastructuur in Nederland is natuurlijk onwijs goed, dit kan in het buitenland nog wel eens te wensen over laten. Wanneer je over een eigen auto beschikt is dit natuurlijk helemaal een fluitje van een cent!

Daarnaast is het ook ontzettend fijn dat je niet na hoeft te denken over het soort betaalmiddel die je gebruikt. De Euro wordt immers overal geaccepteerd net als je eigen pinpas. Tenzij je buiten Europa reist heb je hier vaak al geen lastig van ( op enkele landen na ). Daarnaast heb je door de jaren heen vast wel eens gedacht ‘dat moet ik écht nog een keer bezoeken’. Noteer al de bezienswaardigheden die je wilt bezichtigen en plan je reis eromheen!

Leer meer over je eigen kikkerlandje.

Hoeveel weet je eigenlijk over Nederland? Het land waar je bent geboren en bent opgegroeid kent zelfs voor jou nog een aantal diepe geheimen. Je kent waarschijnlijk een ruwe geschiedenis en hebt wat plaatsen bezocht, maar er zal altijd iets nieuws zijn dat een mysterie voor je blijft, iets om te ontdekken, iets om over te leren. Als je in Nederland woont, kun je meer ontdekken over je eigen culturele geschiedenis en als je ergens anders woont, zul je een sterkere identiteit voelen in je nieuwe huis naarmate je er meer over leert.

Milieuvriendelijk:

Mensen zijn tegenwoordig veel meer bezig met het beschermen van het milieu. Vliegen is een van de duurste vormen van reizen als we nadenken over de impact die individuen op de planeet kunnen hebben. Als het milieu een belangrijke overweging voor u is bij het plannen van een vakantie, dan kan een beetje dichter bij huis zoeken een fantastische manier zijn om uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Het is lekker betaalbaar

Een van de belangrijkste dingen die een vakantie aan huis biedt, zijn lagere kosten. Zo hoef je financieel geen rekening te houden met vluchten, reizen van en naar de luchthaven, verzekeringen en eventuele extra’s, zoals vaccinaties en woekerprijzen. Het komt uiteindelijk allemaal bij elkaar en het kan behoorlijk duur zijn als je de extra uitgaven van meerdere mensen bij elkaar optelt.

Spendeer je geld aan leuke dingen

Natuurlijk zijn er genoeg manieren om ook in Nederland van je geld af te komen, dit hoeft echter niet. Wanneer je deze vakantie lekker wat geld kan besparen hou je geld over voor items die er anders bij in schoten. Door op vakantie in eigen land te gaan en je eigen lunch mee te nemen bespaar je al snel honderden euro’s. Juist wanneer je een aantal kids hebt!

Geld bespaard waarin investeren?

Wanneer je je vakantie lekker in Nederland hebt gevierd heb je waarschijnlijk wat geld overgehouden. Je hebt waarschijnlijk meer tijd in je tuin doorgebracht en wellicht heeft dit je aan het denken gezet! Een nieuwe tuinset is een mooie investering waar je jarenlang van kan genieten. Geen slecht idee om een goed kwalitatief tuinmeubel aan te schaffen waar je heerlijk met je vrienden én familie van kan genieten. De Vries XL Tuinmeubelen biedt een groot assortiment tuinmeubelen aan. Wij kunnen je zeker aanraden om hier een inspiratie op te doen en lekker rond te neuzen! (Trouwens ook een ontzettend leuk uitje ;))

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl