Lenzen mee op vakantie? Geen probleem met deze 4 tips!

Algemeen

Ga je binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk wel alles scherp kunnen zien. Maar wat als je lenzen draagt? Waar moet je rekening mee houden als je naar het buitenland of binnen Nederland op vakantie gaat?
Wij geven je in deze blog vijf tips om als lenzendrager relaxed op vakantie te gaan.

1. Neem je daglenzen mee

Als je op vakantie gaat is het handig om daglenzen mee te nemen. Ook als je eigenlijk geen dag- maar maandlenzen draagt. Het handigst is om helemaal over te stappen op de dagvariant. Draag je op vakantie toch liever je eigen lenzen? Neem dan wel een paar setjes daglenzen mee die je in kunt doen als je bijvoorbeeld gaat zwemmen.

Het grote voordeel van daglenzen is dat je altijd een schoon paar kunt indoen. Zo weet je zeker dat je alles goed kunt zien tijdens de vakantie. Het dragen van daglenzen is makkelijk en hygiënisch. Liever helemaal geen lenzen mee op vakantie? Dan is het slim om je bril mee te nemen. Of neem zowel je bril als daglenzen mee. Zo kun je per dag kijken wat je wilt dragen.

2. Vergeet geen setje reserve lenzen mee te nemen

Of je nu wel of niet ervoor kiest om daglenzen te gaan dragen tijdens de vakantie, het is slim om wel een extra set contactlenzen mee te nemen. Mocht je een lens verliezen dan heb je in ieder geval nog een paar lenzen bij je. Je bent natuurlijk niet thuis en het kan lastig zijn om de juiste lenzen op vakantie te vinden.

Het is ook slim om je lenzen en extra benodigdheden als een lenzenvloeistof te verdelen over je bagage. Mocht je onverhoopt je koffer kwijtraken dan heb je altijd nog je reserve setje of bril bij je. Weet je al welke lenzen je nodig hebt? Bestel dan alvast een reservepaar in onze webshop.

3. Zwemmen met je lenzen

Het is heerlijk om een verfrissende duik te nemen op vakantie. Maar of je nu in een zwembad of de zee gaat zwemmen, je moet opletten met lenzen in. Zelfs al lijkt het water schoon, de micro-organismen die erin zitten kunnen voor een hoop irritatie zorgen.
Het is slim om voordat je gaat zwemmen je lenzen uit te doen. Zie je zonder lenzen slecht of krijg je hoofdpijn? Zwem dan altijd met een passende zwembril op en vergeet niet je lenzen goed te reinigen als je het water weer uitkomt. Als je een paar setjes daglenzen bij je hebt kun je deze indoen voor je gaat zwemmen. Deze kun je na het zwemmen gelijk weggooien, scheelt je weer grondig reinigen.

4. Bescherm je ogen goed tegen de zon

Heb je een zonnige bestemming als vakantie geboekt? Dan is het als je contactlenzen draagt extra belangrijk om je ogen goed te beschermen tegen de zon. Zorg ervoor dat je een zonnebril bij je hebt die UV-werend is. Neem voor nog meer bescherming een hoed met brede rand mee en zit zoveel mogelijk in de schaduw.

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl