Vakantiefoto influencer

Shinen met je vakantiefoto’s als een influencer!

Algemeen

Een blauwe zee, prachtige witte stranden of misschien wel een stedentrip in een bijzonder mooie stad. Deze vakantiekiekjes wil je natuurlijk maar al te graag vastleggen en delen met de rest van de wereld via social media. Sommige mensen hebben er zelfs hun beroep van gemaakt! Influencers worden soms betaald om op vakantie mooie foto’s te maken en die vervolgens te posten, omdat het goede reclame voor bijvoorbeeld een hotel is. Zeg nou zelf, dat wilt toch iedereen? Lees hier hoe jij dit wellicht ook voor elkaar zou kunnen krijgen! 

Zorg voor een mooie feed

Als je je Instagram profiel een goede makeover wilt geven, dan moet je eigenlijk altijd eerst beginnen met het kijken naar je feed. Passen de foto’s mooi bij elkaar of oogt het juist alleen maar rommelig? Als je je feed wilt restylen, moet je van tevoren goed nadenken welke strategie je hiervoor wilt toepassen. Wil je bijvoorbeeld alle foto’s in dezelfde filter posten of kies je voor een kleur die in elke foto terug moet komen? Hier gaat echt wel wat tijd in zitten, dus denk er vooraf goed over na. 

Post niet te vaak

Als je een Instagram influencer wilt worden, moet je natuurlijk heel actief zijn. Dit betekent echter niet dat je elke dag perse meerdere posts moet plaatsen. Bedenk voordat je iets gaat posten of het wel echt een meerwaarde heeft voor je profiel. Zodra je posts niet meer interessant zijn, kan het averechts gaan werken omdat mensen niet meer uit zullen kijken naar je posts. Je kan ook hier weer voor jezelf een strategie verzinnen, bijvoorbeeld dat je maar maximaal 1 post per dag plaatst om spam te voorkomen. Kijk zeker wat voor jou het beste werkt en wat bij jouw profiel past! 

Veel volgers zijn essentieel

Als je echt de stap wilt maken om influencer te worden en je wilt betaalde promoties binnenslepen, dan moet je er natuurlijk echt voor zorgen dat je een goed aantal volgers hebt. Bij een paar honderd volgers ben je namelijk nog niet interessant genoeg voor bedrijven. Een truc om een goed aantal volgers als basis binnen te halen is door bijvoorbeeld Instagram volgers te kopen. Als jij al begint met een paar duizend Instagram volgers, dan zullen andere gebruikers jou ook eerder gaan volgen. Ze zien namelijk dat jij een actieve gebruiker bent met interessante content. Het kopen van Instagram volgers moet dus niet je einddoel zijn, maar kan wel een mooie basis leggen!

Avatar
Helinda Badelelie

Heerlijke vakanties voor jezelf, met je partner of met de gehele familie. Ik hou ervan en schrijf hier graag over. Leer de mooiste plekjes kennen uit binnen en buitenland.

https://www.genietenopvakantie.nl